Александър Попов - един от емблематичните волейболни дейтели в България,

...
Александър Попов - един от емблематичните волейболни дейтели в България,
Коментари Харесай

Човекът-оркестър в ЦСКА ще води съперник към титлата

Александър Попов - един от емблематичните волейболни дейтели в България, напусна своя роден клуб ЦСКА. 48-годишният експерт, който е треньор и президент на мъжкия волейболен клуб на алените, подписа контракт и ще води в плейофите на Суперлигата отбора на " Хебър ", който завоюва постоянния сезон в шампионата. Целта му е да изведе тима до купата.

Попов заменя на поста и.д. треньор на пазарджишкия тим Стоян Самунев, който пое състава, откакто наставникът Драган Иванов получи пристъп по време на мач от постоянния сезон и бе откаран в болница. Самунев, който е и спортен координатор на " Хебър " изведе състава до две победи над " Локомотив "  (Пд) в 1/4 финалите на Суперлигата, а в този момент отстъпва треньорския пост на Попов.

Сашо Попов е същинска легенда на волейболния ЦСКА. Той е прекарал в този клуб 35 години. Започва да тренира през 1983 година и стига до мъжкия тим, само че през 1995-а се отхвърля от дейния спорт единствено на 24 година поради тежка травма. Следват два сезона, в които е треньор в " Славия ", а през 1998 година става ментор на мъжкия отбор на ЦСКА и съумява да запази тима, макар многото компликации и финансови проблеми през годините. От няколко години той е и президент на клуба. 

Само часове преди да подпише с " Хебър " Попов даде изявление за профилирания сайт  , в което още веднъж приказва за това по какъв начин неговия обичан клуб, който приключи постоянния сезон на 7-о място, ще продължава да работи, макар всички компликации. От думите му проличава, че той е единствено краткотрайно в отбора от Пазарджик, а след приключването на шампионата в Суперлигата, ще се завърне в ЦСКА.

" Предстои в действителност доста тежко лято, с оглед проблемите ни със зала и финансиране. В персонален проект ще изляза в отпуск, в който интервал ще се опитам да оказа помощ на тим, който се бори за шампионската купа в България. След този месец, още веднъж ще би трябвало да решаваме куп сложни и тежки въпроси. Ще бъде претрупан интервал ", споделя Попов.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР